Het schilderwerk van uw pand is mogelijk het eerste wat uw klanten van u zien. Een verzorgd uiterlijk, al dan niet in uw huisstijl, laat een goede eerste indruk achter. Schilderwerk draagt bij aan de levensduur van de kozijnen, wanden en plafonds. Kwalitatief goed schilderwerk voorkomt schimmelvorming en aantasting van het materiaal. Tevens komt goed uitgevoerd schilderwerk de hygiëne in uw bedrijfsruimten ten goede, doordat het makkelijker schoon te houden is.

Houtwerk

Kozijnen, deuren, windveren en gevelbetimmeringen krijgen veel te maken met omgevingsinvloeden. Goed uitgevoerd schilderwerk beschermt het hout tegen dit soort invloeden. Het zorgt ervoor dat vocht en uv-straling geen vat kunnen krijgen op de houten ondergrond en het verlengd dan ook de levensduur van deze delen. Daarnaast zorgt het voor een frisse en verzorgde uitstraling van uw pand.

Ook de binnenkant van de kozijnen kan gaan lijden onder de combinatie van vochtigheid en het gebrek aan ventilatie. Het aanbrengen van deugdelijk schilderwerk en de afwerking met kit voorkomt schimmelvorming, houtrot, lekkage en de daarmee gepaarde reparaties. Ook staan wij voor u klaar als er al wel sprake is van achterstallig onderhoud, bijvoorbeeld houtrot en/of afgebladderd schilderwerk. 

Kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen worden vaak in standaardkleuren geleverd. Door ook de kunststof kozijnen mee te nemen in het schilderwerk wordt er een totale huisstijl gecreëerd. Bijkomend voordeel is dat goed geschilderde kozijnen, dusdanig glad zijn dat het aan de aanwezige vuil makkelijk is te verwijderen.

Wanden, vloeren en plafonds

De kwaliteit van het schilderwerk op de wanden, vloeren en plafonds is van grote invloed op de uitstraling van de binnenruimte. Goed uitgevoerd schilderwerk geeft een verzorgde indruk en beschermt de wanden en plafonds tegen intrekkend vocht en draagt daarmee in grote mate bij aan het waarde behoud van het pand. Daarbij kan het schilderen van het object zorgen voor een totaal nieuwe beleving voor zowel uw werknemers als klanten. Tevens kunnen er ter marketing of instructie logo’s, markeringen, looproutes en dergelijke worden geschilderd.

Spuitwerk

De Hoogh is in staat om de binnen- en buitenkant van uw object te spuiten. Door moderne technieken komt er nauwelijks nevel vrij en is deze techniek zeer efficiënt, wat ertoe leidt dat er nauwelijks hinder wordt ondervonden en de ruimte voor slechts een zeer korte tijd niet operationeel is. Goed spuitwerk levert een zeer strak en glad resultaat.

Hygiëne

Deugdelijk uitgevoerd schilderwerk komt de hygiëne ten goede, doordat het gladde schilderwerk gemakkelijker is schoon te houden. Niet goed uitgevoerd schilderwerk kan leiden tot schimmelvorming, met als gevolg schade aan gezondheid van alle aanwezigen in de bedrijfsruimten.

  • Plafonds, wanden, vloeren, kozijnen, deuren, ramen.
  • Staalconstructies
  • Spuitwerk
  • Gevels, windveren, dakgoten, gevelbetimmeringen, kozijnen, ramen en deuren.

Stralen

Bijna geen enkel materiaal is geschikt om zonder voorbewerking te behandelen; elk materiaal behoeft een andere voorbewerking. Metaalconstructies en beton hebben zonder de juiste voorbewerking een te gladde structuur, waardoor de verf niet goed zal hechten.Door te stralen met straalzand wordt de oppervlakte waaraan de verf of andere behandeling kan hechten vergroot en worden roest, walshuid en oude verflagen verwijderd. Voor metaalconstructies geldt dat de behandeling goed moet hechten om haar conserverende werking te verkrijgen.

Tevens wordt de oppervlakte intensief gereinigd, waardoor al het vuil wordt verwijderd en de muur of gevel er weer als nieuw uitziet.

Hogedruk reinigen 

Het schilderen van de buitenkant van uw pand verfraait het aanzicht onmiddelijk. Om dat effect te versterken kan er voor worden gekozen om met een hogedruk reiniger de muren en de gevel te reinigen. Door te reinigen met heet water dat onder hogedruk de reiniger verlaat wordt al het vuil van uw buiten muren en gevel verwijderd, alsmede worden de voegen gereinigd.